Meer dan 60 jaar vacuüm-drukspecialist

Naaktgeboren Rotterdam B.V. is al meer dan 60 jaar actief als innovator in vacuüm-druktechniek: al in 1949 rijdt de eerste vacuüm-druktankwagen de fabriekspoorten uit.

In 1960 komt Naaktgeboren Rotterdam B.V. met de ‘middeldruk-silowagen’ voor pneumatisch transport van droge stoffen op de markt. Een eerste stap in een reeks ontwikkelingen, die tot de introductie van de Vacu-Press® zullen leiden.

Het HART van de Vacu-press

Vacu-Press® pompen kenmerken zich door een hoge luchtverplaatsing bij hoog en laag vacuüm en een hoge continue overdruk tot wel 1,2 bar overdruk bij het blazen. Door het ingenieuze koelluchtsysteem kunnen de machines een hoog vacuüm bereiken en een hoog rendement houden. Mede door de stijfheid van de pomp, is zowel een laag als hoog toerental beschikbaar. Hierdoor zijn de Vacu-Press® machines in staat, in tegenstelling tot andere concepten, relatief weinig lucht te leveren bij hoge druk, waarmee altijd de optimale efficiency van de pomp kan worden benut bij het blazen van poederachtige stoffen. De eenvoud van het doordachte concept biedt een uitzonderlijk hoge betrouwbaarheid van de machines. De cilindrische tanks en filterkamers zijn geschikt voor volledig vacuüm en tot de maximaal optredende overdruk.

Gemak en veiligheid

voor de operator

Gemak en veiligheid voor de operator en weinig onderhoud, zijn altijd belangrijke uitgangspunten geweest. Zelfstellende en onderhoudsarme hydraulische achterdeksel kegsluitingen, volledige lossing van de filterkamer door middel van een groot luik over de volle doorsnede, een hydraulisch openend achter- en filterkamerdeksel en zeer snel uitneembare filterelementen zijn daar enkele voorbeelden van.

De goede reputatie van de Vacu-Press® machines is mede gebaseerd op de hoge betrouwbaarheid, de lange levensduur en de hoge restwaarde. Dit is het gevolg van de keuze voor de beste materialen voor de bouw van de machines. Zo worden de separatortank, filterkamer en alle product contactdelen standaard in RVS uitgevoerd. Milieu aspecten wegen in dit concept uiteraard zwaar. Zo heeft het dubbele filtersysteem een hoge afscheidingsgraad zodat de emissiewaarde extreem laag ligt. Hetgeen overigens ook de pompvervuiling tot een minimum beperkt. Het reduceren van geluid is eveneens een belangrijk aandachtspunt.

Voortdurend innovatief

Kennis en kunde tezamen maken Naaktgeboren Rotterdam B.V. tot een betrouwbare partner van A tot Z. Naaktgeboren Rotterdam B.V. is thuis in de complete materie. Zo voldoet de ADR uitvoering aan de actuele richtlijnen en voorschriften met betrekking tot het zuigen en transporteren van gevaarlijke en sterk verontreinigde stoffen.

Een compleet programma

Naaktgeboren Rotterdam B.V. blijft ontwikkelen, waardoor inmiddels een complete lijn van geavanceerde producten is opgebouwd. Producten die doormiddel van moderne vacuüm-druktechniek een pasklare oplossing kunnen bieden voor vele pneumatische transport problemen, en die kunnen worden gebouwd in containers, op truckchassis, aanhangers of trailers.